hits

Skatt

Enkel sjekkliste for selvangivelsen

Mange har nå fått tilsendt selvangivelsen elektronisk. Vi i PENGER.no synes  at Skatteetaten har gjort en god jobb for å gjøre det enklere  å sjekke og levere selvangivelsen. For veldig mange er det ikke nødvendig å gjøre noen endringer.

MEN VÆR OPPMERKSOM PÅ TO TING

Punkt 1: Husk at du er ansvarlig for at informasjonen er korrekt, selv om den er forhåndsutfylt av skatteetaten!!! Som oftest er det riktig, men du sitter i saksen hvis det er feil.

Punkt 2: Dette gjelder mange flere: Mange andre går glipp av viktige fradrag og betaler for mye i skatt fordi vi har begynt å stole for mye på de ferdigutfylte selvangivelsene.  Man kunne mistenke staten for å spekulere i dette. Det er nok ikke tilfelle. Skatteetaten har nemlig laget en egen sjekkliste for oss for å sikre at flest mulig får de fradragene de bør få.

fradragsveileder
Sjekklisten finner du på skatteetaten (http://www.skatteetaten.no/no/Person/Selvangivelse/Fradragsveileder/). Den er ikke komplett, hvis du har en avansert økonomi, men den er ikke så ille heller. Det er absolutt å anbefale å bruke 2 minutter på å klikke seg gjennom!